• " En Jezus zeide tot hen:
    Volgt Mij na, en Ik zal
    maken, dat gij vissers
    der mensen zult worden. "
    Markus 1 vers 17
  • " Onderzoekt de Schriften;
    want gij meent in dezelve
    het eeuwige leven te
    hebben; en die zijn het,
    die van Mij getuigen. "
    Johannes 5 vers 39
  • " Uw woord is een lamp
    mijn voet, en een licht
    voor mijn pad. "
    Psalm 119 vers 105

Terugblik zomerconferentie 2024

11 september 2024

Eind augustus werd in Mennorode (Elspeet) de tweedaagse zomerconferentie gehouden voor studenten, kandidaten en predikanten in hun eerste gemeente. Het thema van de conferentie was “Israël”. 

De avondbijeenkomst stond in het teken van de Opening Academisch Jaar 2024-2025; tijdens deze bijeenkomst hebben de nieuwe studenten zich kort voorgesteld.

In zijn openingswoord stond ds. Diepenbroek stil bij 2 Korinthe 2:14-3:6. Het gaat erom dat we een goede reuk van Christus verspreiden. Hij moet centraal staan.

Het gevaar ligt op de loer dat we – ook in het bezig zijn in Gods Wijngaard – onszelf bedoelen en gericht zijn op eigen eer. Een ander gevaar is dat van theologische zelfverzekerdheid, dat we vanuit onszelf menen te weten wat goed en nuttig is voor ons. Wie zo leeft, denkt en doet, verspreidt geen liefelijke geur van Christus.

Een liefelijke reuk kan alleen verspreid worden door wie zijn bekwaamheid van God ontvangt, die bij Hem schuilt en van Hem alles verwacht. Bij zijn studie zal hij toerusting vanuit de hemel ontvangen om zo een goede reuk van Christus te kunnen verspreiden. Vanuit onszelf zijn we hiertoe niet in staat; maar Hij, Die roept, maakt ook bekwaam.

De lezingen van de conferentie, die allemaal in het teken stonden van “Israël”, zullen D.V. voorjaar 2025 gepubliceerd worden in een themanummer van Kerux (belangstellenden voor dit gratis magazine kunnen zich aanmelden via redactiekerux@hhk.nl).

In zijn pastoraal slotwoord nam ds. R. van Kooten zijn hoorders mee naar een aantal belangrijke momenten uit het leven van Jozua. Bij zijn geboorte noemden zijn ouders hem Jozua, omdat ze uitkeken naar de verlossing. Als hij door Mozes uitgezonden wordt om het land te verspieden, krijgt hij de naam Jozua: de HEERE is redding. Vanaf de strijd tegen Amalek (Ex. 17) is Jozua als het ware ‘als knecht van Mozes’ bij hem in opleiding. Als hij uitgezonden is om het land te verspieden, ziet hij de werkelijkheid (reuzen), maar houdt hij tevens zijn geloofsoog naar boven, naar de God Die belooft en trouw is aan Zijn Woord. Aan het eind van zijn leven krijgt Mozes bevel de hand op Jozua te leggen en hiermee de leiding over het volk over te dragen. Jozua, de knecht van Mozes, wordt de knecht van de HEERE; zo wordt Jozua ingeschakeld om het volk het beloofde land binnen te brengen. Met de belofte: “Wees sterk en heb goeden moed… want de HEERE, uw God is met u alom, waar gij heengaat”(Joz. 1:9) kan hij zijn taak vervullen.

De conferentie is bezocht door ruim 70 deelnemers.

landelijke agenda

  • Bondsdag vrouwenbond
    03 oktober 2024
  • Toogdag mannenbond
    19 oktober 2024
  • Landelijke evangelisatiedag
    01 februari 2025
  • Jonge mannendag
    15 februari 2025

Zomerconferentie en opening academisch jaar 2023-2024

bekijk alle albums
  • © hersteld hervormde kerk 2024