• " Doch mijn God zal naar
    Zijn rijkdom vervullen
    al uw nooddruft, in heerlijkheid,
    door Christus Jezus.
    "
    Filippenzen 4 : 19
  • " Jezus Christus is gisteren en heden
    Dezelfde en in der eeuwigheid.
    "
    Hebreeën 13 : 8
  • " Volgt Mij na, en Ik zal u
    vissers der mensen maken.

    "
    Mattheüs 4 : 19

Meer over Kennisbank

Blog

21 augustus 2024

Onbekende bestemming

Vakantie
Voor heel veel van ons geldt, zeg je zomer dan denk je aan vakantie. Koffers pakken en op reis naar een vooraf bepaalde bestemming. Tenminste zo gaat het bij ons thuis wel. En vaak kijken we ook vooraf al naar welke kerk we gaan. In ons eigen land is de keuze reuze, even naar kerktijden.nl en de keus is snel gemaakt.

In het buitenland ligt dat wel anders. Naast de taalbarrière, hebben we ook onze vragen bij het gereformeerde gehalte ter plaatse. Wat doen we dan? Pakken we de moderne media en volgen we onze ‘eigen’ diensten. Of stappen we over die drempel heen en bezoeken we een kerk of gemeente in de omgeving van onze vakantie? En bemoedigen we zo ook de Christenen die daar wonen.

Zendingsreizen
Zeg je zendingsreizen dan is de eerste waaraan je denkt Paulus. We lezen in de Handelingen over de drie verschillende zendingsreizen. Reizen die meerdere jaren in beslag namen. Saulus, de vervolger werd door ingrijpen van de Heere Paulus, de zendeling. Hij mocht het Evangelie in vele kuststeden en handelsplaatsen verkondigen. In Handelingen 13 en 14 lezen we over zijn eerste reis. Samen met Barnabas vertrok Paulus vanuit Antiochië in Syrië naar Cyprus. Paulus startte met het verkondigen van het Evangelie in de plaatselijke synagogen. Maar toen vele Joden Christus afwezen, beseften de evangelisten dat God hen riep om naar de heidenen te gaan.

De reizen van Paulus waren niet ontspannend. Meningsverschillen met andere zendelingen, tegenwerking door Joden, weggestuurd worden, zelfs gestenigd en voor dood achtergelaten. Maar Paulus mocht vasthouden aan zijn missie: het verkondigen van Gods genade en de vergeving van de zonden door Christus. Het Evangelie naar de heidenen brengen en het vestigen van kerken. Zijn brieven aan de gemeenten van zijn zendingsreizen, die wij in het Nieuwe Testament hebben, ondersteunen ook ons en onze zendelingen.

Zendingsgebieden
Ook onze kerk stuurt zendelingen op reis of geeft een bijdrage aan zendelingen van andere organisaties. Met het besef dat zij aangevochten en aangevallen worden. Ook in onze zendingsgebieden Suriname en Malawi ondervinden de kerken en zendelingen tegenwerking. Waar de Heere een Kerk bouwt, plaats de duivel een kapel. Maar…….van Paulus weten we dat hij zich gedragen voelde door gebeden. Daarom de vraag, bidt u ook dagelijks voor allen die, ook namens u, uitgezonden zijn? Voor de gemeenten in Powakka en Philippusdorp in Suriname? Voor de voorgangers en gemeenten van de RPC in Malawi? Bidt u voor de plannen die gemaakt zijn voor de uitbreiding van het zendingswerk in Oeganda en Zambia? Voor samenwerking met andere organisaties om samen het Evangelie naar onbereikten te brengen.  Bidt u dat de Heere mensen wil roepen die net als Paulus, Barnabas en al de anderen voornemens en verlangens hebben om het Evangelie op verschillende plaatsen te verkondigen. Zij wisten zich afhankelijk van Gods leiding en trouwe zorg.

Vaja con Dios, (Ga met God) een reiswens niet alleen voor zendelingen, evangelisten of dienaren des Woords. Maar ook voor u en allen om u heen.

  • © hersteld hervormde kerk 2024